Σε σύνδεση τώρα

Έχουμε 34 επισκέπτες συνδεδεμένους

In my mind

Joomla!
Το πιο φιλικό, ελεύθερο, ανοιχτού κώδικα CMS
Unicef
Για τα παιδιά του κόσμου
Διεθνής Αμνηστία
Για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου
Action aid
Γιατί είμαστε ακόμη οι πράξεις μας
Mozilla Firefox
Ο πιο ασφαλής, ελεύθερος, ανοιχτού κώδικα περιηγητής ιστού. (Μας βλέπετε και καλύτερα)
Ειδήσεις για έναν περισσότερο ανθρώπινο κόσμο

 Ειδήσεις για μια θετική ανάγνωση της ζωής

 

 Η ανθρώπινη κατάσταση
 

Ρούσσος Βρανάς: Σε ένα χωριό... με χίλιες ψυχές

 

 Σε ένα χωριό...
... με χίλιες ψυχές, το Λεΐρ, κάπου στη Λωραίνη, οι κάτοικοί του σήκωσαν ένα πανό που γράφει: «Κάτω τα χέρια από το ταχυδρομείο μας!». Δεν θέλουν να κλείσει το ταχυδρομείο τους. Γιατί νιώθουν πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με τον χαμό ενός ακόμη κοινωνικού δεσμού. Η κινητοποίησή τους δεν πάει στράφι. Τέσσερις φορές μέχρι τώρα, η κεντρική διοίκηση των ταχυδρομείων αναγκάστηκε να κάνει πίσω. Οι πιέσεις που άσκησε εν ονόματι του οικονομικού ρεαλισμού και του εκσυγχρονισμού δεν έπιασαν τόπο.

Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

Γιώργος Αγγελόπουλος: Μάθημα επιβίωσης από θανατοποινίτη

 

 

«Την ημέρα που ήταν προγραμματισμένη μία εκτέλεση, οι θανατοποινίτες το διέδιδαν από στόμα σε στόμα. Όλοι νήστευαν και προσεύχονταν, ακόμη κι όσοι δεν ήταν θρησκευόμενοι. Προσεύχονταν για την οικογένεια του κατάδικου και την οικογένεια του θύματος. Τους συμπονούσαν».

Περισσότερα...
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

 

Γιάννης Μητσός: Ο δήμαρχος ήταν έκπληκτος

 

 

Oι Γιαπωνέζοι φοιτητές και ο προπονητής του μπέιζμπολ που τους συνόδευε ήταν πολύ ευχαριστημένοι. Όχι μόνο είχαν θαυμάσει και είχαν φωτογραφίσει τον καθεδρικό ναό Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε της Φλωρεντίας, με τον υπέροχο τρούλο του, αλλά είχαν χαράξει σ΄ έναν τοίχο και τα ονόματά τους, δίπλα σε εκατοντάδες άλλα. Ο προπονητής, που περνούσε στην Ευρώπη τον μήνα του μέλιτος, ήταν σίγουρος ότι αυτό θα τους έφερνε τύχη, του το είχε πει κάποιος στην πατρίδα. Υπήρξε όμως ένας αστάθμητος παράγων: ένας Γιαπωνέζος τουρίστας που σκανδαλίστηκε από την πράξη των συμπατριωτών του, τους φωτογράφισε επ΄ αυτοφώρω κι έστειλε τα τεκμήρια στα αρμόδια εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

Γιώργος Αγγελόπουλος: Ψυχοθεραπεία με δελφίνια

 

Στον κόλπο του Σαλέρνο, στην Ιταλία, ο Ραφαέλε Αϊέλο μεταφέρει με το ιπτάμενο φουσκωτό του «ασθενείς» για να παίξουν με τα δελφίνια. Όπως υποστηρίζει, «αρκούν 20 λεπτά για να ξαναβρείς τη χαρά της ζωής».

Πλήρες κείμενο
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL