Σε σύνδεση τώρα

Έχουμε 34 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ειδήσεις για μια θετική ανάγνωση της ζωής

 Ειδήσεις για μια θετική ανάγνωση της ζωής

 

 



PDF Εκτύπωση E-mail
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

Νατάσα Μπαστέα

Ψάχνω το κορίτσι στο μετρό

 

 

Κάτι πολύ ρομαντικό συνέβη στη Νέα Υόρκη το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου. Ένα αγόρι από το Μπρούκλιν είδε ένα κορίτσι με κόκκινο λουλούδι στα μαλλιά μέσα στο μετρό. Την έχασε προτού προλάβει να της μιλήσει. Αποφάσισε να την ψάξει μέσα από το Ίντερνετ, ζητώντας βοήθεια από αγνώστους. Τρεις ημέρες και χιλιάδες μηνύματα αργότερα, όλη η πόλη πανηγύριζε τη νέα συνάντησή τους.  

Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

 

Η αγκαλιά της μάνας επανέφερε στη ζωή ένα πρόωρο μωρό

 

 Της Δέσποινας Χριστοπούλου

 

 Οι γιατροί της είπαν ότι το νεογέννητο μωρό της ήταν νεκρό. Εκείνη ήθελε να περάσει μερικές στιγμές μαζί του και να το νανουρίσει σαν να ήταν ζωντανό. Και το θαύμα έγινε!

Πριν από πέντε μήνες, η Κέιτ Ογκ γέννησε πρόωρα δίδυμα σε μαιευτήριο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Τα μωράκια, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, γεννήθηκαν στις 27 εβδομάδες και ζύγιζαν περίπου 900 γραμμάρια το κάθε ένα.

Το κοριτσάκι, η Έμιλι, γεννήθηκε χωρίς πρόβλημα. Το αγοράκι όμως δεν ανέπνεε και οι γιατροί προσπαθούσαν για ένα 20λεπτο να το επαναφέρουν στη ζωή. Στο τέλος είπαν στους γονείς ότι ήταν νεκρό.

 

Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

Ελευθερία Κρικέλη: «Δώρισα το δώρο μου»

 

Της Νάντιας Βασιλειάδου

 

 

Γιάννης, Ντουζόν, Χρύσω... Τρία πρόσωπα, τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ζωής που μέσα από ένα συγκλονιστικό «παιχνίδι» συμπτώσεων ενώνονται με τρόπο μαγικό στο πρόσωπο μιας γυναίκας και μάνας: της γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη. Τα τρία πρόσωπα, όλα τους νέα παιδιά, που δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Τα όργανά τους, όμως, χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους τους.

 

Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

Μιχάλης Μητσός: «Ανακύκλωση» για όσους έχουν ανάγκη

 

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με συνηθισμένο παλαιοπωλείο: χρησιμοποιημένοι καναπέδες παραταγμένοι μπροστά σε τεράστιες ντουλάπες, βιτρίνες γεμάτες ποτήρια και αντικείμενα όλων των ειδών, αμέτρητα βιβλία και πολυέλαιοι της δεκαετίας του ΄50.
Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση
 

Ρούσσος Βρανάς: Σε ένα χωριό... με χίλιες ψυχές

 

 Σε ένα χωριό...
... με χίλιες ψυχές, το Λεΐρ, κάπου στη Λωραίνη, οι κάτοικοί του σήκωσαν ένα πανό που γράφει: «Κάτω τα χέρια από το ταχυδρομείο μας!». Δεν θέλουν να κλείσει το ταχυδρομείο τους. Γιατί νιώθουν πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με τον χαμό ενός ακόμη κοινωνικού δεσμού. Η κινητοποίησή τους δεν πάει στράφι. Τέσσερις φορές μέχρι τώρα, η κεντρική διοίκηση των ταχυδρομείων αναγκάστηκε να κάνει πίσω. Οι πιέσεις που άσκησε εν ονόματι του οικονομικού ρεαλισμού και του εκσυγχρονισμού δεν έπιασαν τόπο.

Πλήρες κείμενο
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL